Udmelding fra de organiserede fans i Brøndbyernes IF vedrørende rygter om Brøndby IF og red bull

Det åbne brev, vi sendte for nogle uger siden, startede med: ”Vi ved alle, at der inden for de kommende måneder skal træffes nogle afgørende strategiske og økonomiske beslutninger om fremtiden for vores fælles klub, Brøndby IF”. Det perspektiv er desværre blevet meget mere aktuelt med dagens rygter.

Som fans lever vi af drømmene om den store succes for Brøndby IF, men der er noget, der er vigtigere. Brøndby IF er vores fællesskab, og det er den værdi, der binder os alle sammen. Hvis vi vinder, er det fællesskabet, der vinder, og hvis vi taber, er det fællesskabet, der taber.

Vi anerkender, at det kan være nødvendigt at tilføre ny kapital ved en kommende emission – det understreger vi også i det åbne brev. Men vi står fast på at prioritere fællesskabet, historien og kulturen omkring vores alles klub over udenlandske investorer, der ikke vil styrke fællesskabet, men derimod kun ønsker at ødelægge det. Præcis som red bull har gjort andre steder. Den higen efter succes skal ikke ske på bekostning af klubben og samtidigt lægge den i graven for et marketing-projekt uden respekt for livet omkring Brøndby IF.

Som skrevet i det åbne brev opfordrer vi bestyrelsen i Brøndby IF til at holde fokus på at skabe en sund og veldrevet klub. Hvis I gør det, så er vi – som sagt – med. Alt andet er i strid med klubbens værdier og derfor uholdbart.

Fanafdelingen og repræsentanter fra de øvrige organisationer mødes med repræsentanter for klubbens bestyrelse og direktion på lørdag den 25. januar. På dette møde vil vi gentage budskabet.

Fanafdelingen, Brøndby Support, Alpha og repræsentanter for Svinget

Skrevet af

Spred ordet