Tilbageblik på sæsonen: Hvor står vi nu?

Nu hvor sæsonen 2021-2022 er slut, så kan vi kigge tilbage på sæsonen, der er gået, men der skal bestemt også kigges fremad – og særligt med udmeldingen om et muligt salg af vores fælles klub.

Siden vi i januar 2020 sendte et åbent brev med vores tanker om, at en sund og veldrevet klub skulle udgøre rammen om vores fællesskab og med fokus på det lange sigte fremfor kortsigtet succes, kan man vist roligt sige, at der er sket en del!
Et dejligt og længe ventet mesterskab kom i hus på fantastisk vis i 2021, vi har igen spillet med i et europæisk gruppespil, og regnskabet for 2021 er det bedste regnskab, der er blevet leveret i klubbens historie.

Vi er kommet hertil ved at holde snuden i sporet og følge den strategi, der dygtigt og klogt er blevet lagt af ejerskabet og ledelsen for vores fælles klub.

Svingende sportslige resultater
Sportsligt har sæsonen været mere svingende. Fra skidt start, til rekordsættende sejrs-stime, til rekordsættende svag periode, til en nogenlunde godkendt afslutning og sikring af europæisk deltagelse efter sommerpausen. Selvom vi alle selvfølgelig drømmer om mere, så er vi helt med på, at med den lagte strategi, så vil der være sæsoner som denne sæson.

Ser man på sæsonen som helhed, både med Brøndby øjne, men også på andre klubber i Danmark, så er det åbenlyst, at evnen til at investere kapital i klubberne er afgørende for succes. Målt i direkte sammenligning, så er der andre bejlere til top-3, som investerer meget kraftigt i spillertrup, stab og infrastruktur.

Vores kultur skal sameksistere med ny kapital
Fra Fanafdelingens side, ser vi som udgangspunkt ikke et modsætningsforhold i på den ene side at skaffe klubben mere kapital – for at kunne klare os i konkurrencen – og på den anden side, at fastholde vores stærke værdier, kultur og fællesskab. Men vi skal bestemt ikke være naive. Verden er brolagt med eksempler på ejerskab af fodboldklubber, hvor (nye) ejere ikke evner eller forstår en klubs DNA, dens fans og dens bærende kultur. Det er ødelæggende for klubben og ikke mindst ejernes investering i selvsamme klub.

Så der ligger en stor opgave i på den ene side at sikre kapital til at videreudvikle klubben, og på den anden side at den nye kapital bliver investeret med forståelse for klubbens integritet. Og at de forstår, at vi som Brøndbyfans ikke blot er kunder i en fodboldbutik, men at vi er langt mere dedikerede og forankret i hele klubbens DNA, og at dette er en åbenlys styrke.

Fra vores side vil vi forvente at ny kapital, ny eller bredere ejerkreds, forstår klubbens DNA. At de værdsætter den eksisterende fan dedikation og indflydelse. Og at de vil tage aktive skridt for at imødekomme og beskytte den gode og produktive dialog, som i dag eksisterer mellem ejerskabet, klubben og dens mange fans.

Succes-oplevelsen fra maj 2021 lever stadig stærkt i os alle. Og vi må erkende, at skal det opleves igen inden alt for længe, så kræver det vedvarende investeringer i masterclass, spillertrup, stab, knowhow samt infrastruktur. Og med de udmeldinger vi nu ser fra ejerskabet i vores fælles klub, så synes der at være noget under opsejling på den front.

Vi vil med denne udmelding også benytte lejligheden til at gentage de overordnede vigtige holdepunkter, som vi i starten af året meldte ud – holdepunkter, som skal ses som vores drømme for vores fælles klub:

Overordnede vigtige holdepunkter for os fans er:
• At Brøndby IF fortsat er klubbens navn, at farverne er gule og blå, og at vi spiller på Brøndby Stadion.

• At Brøndby IF er overvejende dansk ejet.

• At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ejer andre fodboldklubber – hverken i Danmark eller udlandet. Ejerne skal alene ønske Brøndby IF det bedste.

• At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ønsker at bruge klubben som en markedsføringsplatform, et personligt brand eller som led i et ”sportswashing” initiativ lanceret af en oliestat, et diktatur eller lignende.

• At dem, der ejer Brøndby IF, ikke er en udenlandsk kapitalfond eller andre, der alene ønsker et medejerskab for at sikre en kortsigtet gevinst. Vi forventer et langsigtet ejerskab med fuld opbakning til den strategi, der er lagt.

• At der er 100% gennemsigtighed om hvem ejerne er, og hvilke midler de investerer i klubben.

• At det store fællesskab bliver inddraget i processen.

Flyv så højt som vinger bær’
Kæmp for stolthed og for ære
Hold Brøndby-fanen højt i sky
For intet overgår Brøndby

Fanafdelingen i Brøndbyernes IF (Brøndby Support, Alpha og Svinget)Tidligere udmeldinger:

Januar 2020:

Åbent brev januar 2020

Juni 2021:

Vi skal fortsat følge de gennemarbejdede og troværdige planer og strategier

Januar 2022:

Anderkendelse samt rettidig omhu – vi må og skal lære af historien

Skrevet af

Spred ordet