Claus B. Billehøj: Tanker inden en sæsonstart

Claus Bjørn Billehøj er valgt som Fanrepræsentant i Brøndby IF’s bestyrelse. Han kommer hver måned med et indlæg om hans position i bestyrelsen samt tanker omkring klubben.

Kære venner

Så er det tid til nyt fra Fanrepræsentanten her inden sæsonstart, håber at det har nogens interesse her midt i sommervarmen. Mine tanker her er hvad man kalde ”top of mind” her i sommervarmen.

Uanset om vi holder ferie eller ej, så er en ting sikker; vi ser frem til sæsonstart og mange spørgsmål stiller sig, står vi med en kampklar truppe, hvad kan de unge der er kommet op, hvad med Europa – kan vi gå hele vejen og hvad er egentlig vores ambition for den kommende sæson (og måske også de kommende) i forhold hvordan de andre danske klubber udvikler sig? Dertil kommer det fokus der er i medier og fra fans på sociale medier på CV og hans meldinger om truppen mv.

Jeg vil fokusere på 2 temaer; hvem gør hvad i klubben inden for hvilke økonomiske rammer og måske et første forsigtigt bud på, hvor vi som fællesskab skal være i fremtiden.

De økonomiske rammer for Brøndby er givet i et budget vedtaget af bestyrelsen. Det gælder både de penge vi ønsker at tjene og de penge vi vil bruge som virksomhed. Det dækker alt fra indtægter i boderne, sæsonkort, sportsligt budget, vedligeholdelse af banen – ja alt. Budgettet er lagt, så Brøndby er i økonomisk balance, og kan ”svare hver sit” og dermed kan betale sine regninger igennem budgetåret, uden at ejerkredsen skal træde til. Jeg syntes det er positivt med et budget i balance, både som bestyrelsesmedlem og som Fanrepræsentant.

Det er inden for de rammer, der er givet i budgettet, at klubbens direktion – Ole og CV – kan disponere. Derfor må dem der skriver på de sociale medier eller i almindelige medier stikke pipen ind så at sige. Jeg bliver rystet, når fans med tusindvis af følgere skriver, at ”CV skal fyres fordi han ikke bruger penge”, og at vedkommende får rigtig mange likes og kommentarer – og endnu mere rystet når ”rigtige” medier samler det op og bruger det i deres nyhedsdækning. Hold nu op.

Fakta er at CV alene arbejder inden for de rammer der er lagt i budgettet som er vedtaget af bestyrelsen og som sikrer at virksomheden er økonomisk bæredygtig. Og det er i mine øjne positivt både den korte bane og den lange bane. Det er dyrt at være fattig, og virksomheder, der ikke har en økonomi i balance, kan let komme til enten at stå skidt i forhandlinger (f.eks. om spiller salg), eller trække store veksler på sine ejere, hvilket heller ikke er hensigtsmæssigt.

Så kan man altid drøfte om, der skal være et større budget eller en større risikovillighed, eller en ejerkreds der bare altid vil samle en regning op år efter år. Men det er en anden drøftelse. Det er ikke her og nu, det er i fremtiden.

Der er rygter i medierne og fondsbørsmeddelelser om dialog med potentielle investorer og det kombineret med, at fodbolden udvikler sig og det kræver penge, mange penge. Der er meget debat om, hvad er vores værdier og hvad er Brøndby for en klub og et fællesskab. Fanafdelingen har sammen med Alpha, Svinget og Brøndby Support meldt noget ud, og senest har Alpha i eget navn skrevet en række indlæg om deres tanker. Det er i mine øjne så godt med den slags indlæg og debat, det er den eneste måde vi sammen og på tværs kan finde fælles grund. Ligeledes er Fanafdelingen på trapperne med en værdiproces, det er så vigtigt og godt. For det er umuligt at snakke den ene eller den anden investor, eller budgetstørrelse, hvis vi ikke er enige om dels vores værdier og dels vores fælles ambition med Brøndby.

Jeg vil gerne komme med nogle af mine indledende tanker om hvad Brøndby er i 2030. Og for god ordens skyld; det er alene mine og ingens andre.

Jeg så gerne at i 2030 er Brøndby IF (og det med farver og navn og Brøndby Stadion er udgangspunktet for alt):

  • En klub med en økonomi i balance
  • En klub der er fast i top tre og måske med et mesterskab og at vi har været i 2 pokalfinaler
  • En klub der spiller europæisk gruppespil hvert andet år
  • En klub med en stærk og velfunderet masterclass der udgør kernen i truppen og som er attraktiv for talenter i hele norden
  • En klub med en stærk kobling mellem fans, foreningen og selskabet og også en klub med et tæt samarbejde mellem fans og partnere og selskab om at udvikle Brøndby videre frem
  • En klub med et stærkt socialt engagement i lokalområdet

Det var mine tanker og et bud på fremtiden. Jeg ved ikke om jeg er alene med mit perspektiv eller om mange er enige. Det er egentlig heller ikke formålet her og nu men blot en intention om at igangsætte en debat – en debat der er helt central når vi skal tale fremtiden og om budgettet er stort nok med videre.

Til sidst i øvrigt, husk at melde dig som frivillig til Brøndby-cup, det er Fanafdelingen der støtter moderklubben i at få frivillige til turneringen, og mange af dem der tager et ansvar i fanmiljøet uden for kampdage, dukker op og giver en tørn med. Det bør du også gøre. Jeg er selv med og håber, at jeg kan tale med nogle af jer samtidig med at vi gør en forskel for klubben. Det er i mine øjne vigtigt.

God sæsonstart, jeg håber at vi kan ses på lægterne og også der tale om fremtiden for Brøndby.

Claus Bjørn Billehøj

Skrevet af

Spred ordet