Nyt fra Fanrepræsentanten – juli 2023

Det her indlæg er skrevet af Fanrepræsentant Claus B. Billehøj

Nu starter en ny sæson.

Den første hele sæson under GFH-ejerskabet, og den første sæson med en værdiaftale, der skal regulere forholdet mellem os fans, ejerskabet og selskabets ledelse.

Mit primære perspektiv for den kommende sæson er, at vi skal have reetableret og styrket det fællesskab, der er mellem os fans. Det er helt afgørende videre frem. Ellers er vores Brøndby blot en klub som alle andre.

Det er dét, vi kan sammen, dét vi vil sammen, og dét vi gør sammen, der gør os unikke. Det gælder både på tribunen og udenfor tribunen. Og de ting hænger uløseligt sammen.

Nu har Fanafdelingens medlemmer sagt ja til en værdiaftale. Det lykkedes kun, fordi Fanafdelingens bestyrelse, medlemmer, Alpha, gode folk fra Svinget, Bevar Familien Brøndby og Brøndby Support m.fl. mødtes med fællesskabet i fokus – og hver især og samlet tog ansvar. Det forpligter os alle. Uanset om vi er medlemmer af Fanafdelingen, og om vi stemte ja, nej eller blank. Det er den ramme, der er.

Den ramme skal vi tage alvorligt og sikre, at klubbens ejerskab og ledelse lever op til. Det forudsætter, at vi styrker vores fællesskab. Hvis vi samlet som fanmiljø skal kunne gå ind i det rammeværk aftalen tegner op, så skal vi bakke op om de ledende kræfter, der slår tonen an.

Når de, der skaber stemning i en eller anden form, vil skabe stemning på tribunen, skal vi bakke op. Vi skal støtte dem og spille med og lade os lede af dem. Det skylder vi dem og det ansvar, de har taget for at sikre forudsætningen for en værdiaftale. Lad os genskabe den bedste tribune i Danmark. Ad den vej viser vi den værdi og tyngde vi fans har for Brøndby. På den måde styrker vi vores legitimitet.

Samtidig skal vi støtte op om og lade os lede af Fanafdelingens bestyrelse, når det kommer til indsatsen uden for tribunen. Når bestyrelsen – i deres arbejde med at forvalte værdiaftalen – tager et tiltag, skal vi lade os lede og spille med. Det skylder vi dem og det ansvar, de har påtaget sig.

Og når engagementet på tribunen er stærkt, gør det arbejdet uden for tribunen stærkere. Det er den symbiose, vi sammen skal reetablere og styrke. Det er den eneste vej frem. Uanset om man synes, GFH er det bedste, der er sket eller det modsatte.

Vi må og skal styrke vores fællesskab. Foråret har vist os, hvad vi kan og har lagt en vej frem i forhold til det, vi skal.

Det betyder slet ikke, at man ikke skal være kritisk. Tværtimod. Det skal vi være alle sammen. Kritisk mod de beslutninger, der træffes af de organisationer, der leder indsatsen på tribunen og uden for tribunen. At have et ansvar for det store fællesskab er ikke let. Det forudsætter, at der kommunikeres, og at der søges dialog. Det forudsætter, at mellemregningerne kommer frem, og at det forudsætter, at der lyttes til alle. Det skete i foråret, og det er den vej, vi sammen skal gå i den kommende sæson.

I naturlig forlængelse heraf skal vi alle sammen huske at respektere hinanden. Uanset hvilket synspunkt en given medfan har haft i arbejdet med værdiaftalen er vedkommende Brøndbyfan. Husk det. På tribunen og på so-me.

God sæson. Vi ses.

Claus B. Billehøj 

Skrevet af

Spred ordet