Udmelding vedr. udlejning af Justin Che til ADO Den Haag

Ifm. med købet og udlejningen af Justin Che til ADO Den Haag er bestyrelsen i Fanafdelingen bekymret for, at aftalen ikke tjener Brøndbys interesser jf. bl.a. Hensigtserklæring om kultur og arv §2.3.1:

“Brøndby IF har til hensigt altid at søge de bedst mulige økonomiske og kommercielle transaktioner i alle sammenhænge, f.eks. ved spillersalg”.

Derfor har bestyrelsen bedt Fanrepræsentant Claus Billehøj søge indsigt jf. Aftalen om kultur og arv §2.2.2, der skal sikre, at både køb og udlejning sker til gavn for Brøndby IF.

“Med henblik på at sikre gennemsigtighed orienteres Brøndby IF’s bestyrelse i tilstrækkeligt omfang om de vigtigste forhold i alle gennemførte, væsentlige spillerhandler. Alle oplysninger skal holdes fortroligt i bestyrelsen og overholde gældende lovgivning”.Jf. punkt 2.2.4 i aftalen om Aftalen om kultur og arv
indgået mellem Brøndby IF og Fanafdelingen er der på brondby.com en liste over de fodboldklubber, som Global Football Holdings, L.P. ejer:

  • Brøndby IF
  • FC Augsburg
  • Estoril Praia
  • SK Beveren
Samt en liste af klubber, som er ejet af de aktionærer, der har bestemmende indflydelse i Global Football Holdings, L.P. :
  • Ado den Haag
  • Real Salt Lake City
  • Crystal Palace

Ado den Haag er altså ikke ejet direkte af Global Football Holdings, L.P., men er ejet af aktionærer, der har bestemmende indflydelse i Global Football Holdings, L.P.:

Opfordring til præcisering af ejerskabet af klubben
Bestyrelsen i Fanafdelingen mener generelt, at Brøndby IF bør drives med gennemsigtighed og åbenhed, og vi opfordrer til, at man fra klubbens side præciserer ejerskabet af klubber på den offentliggjorte liste.

Dette var et vigtigt punkt for os i arbejdet med værdi-aftalen, og vi mener, at det bør fremgå tydeligt – og særligt med udlejning af en nyligt indkøbt spiller til en klub på denne liste blot 1 måned efter, at han er kommet til klubben.

Skrevet af

Spred ordet