Sammenbrud i forhandlingerne om en værdiaftale

Vi må desværre meddele, at forhandlingerne om en ”værdiaftale” mellem Fanafdelingen, majoritetsejerne og Brøndby IF er afbrudt.

Forhandlingerne er helt konkret afbrudt, fordi GFH meget sent i processen har ændret markant ved hele præmissen for vores møder og forhandlinger; de har informeret os om, at de slet ikke ønsker en reel bindende aftale.

GFH har stillet det som et ultimativt krav, at alt det indhold, som er blevet debatteret og forhandlet de sidste mange måneder, udelukkende bliver lagt ud som et såkaldt ’Statement of Mutual Understanding and Cooperation’. Det vil sige, at det blot vil være en erklæring og altså ikke en bindende aftale mellem minimum to parter. Det er en så radikalt ændret præmis, at det er uacceptabelt for os.

 

Helt uventet udvikling

Siden sidste sommer har der været løbende dialog om, at fanscenen skulle indgå en værdiaftale med Brøndby IF og/eller klubbens majoritetsejere ved tilfælde af et salg. Den intention gav GFH klart udtryk for over for os fans, at de delte, og at en aftale var noget, som de ville arbejde for.

I hele processen har det konsekvent, fra begge sider af bordet, været omtalt som en aftale mellem minimum to parter. Brøndbys bestyrelsesformand har sågar fornylig omtalt det som en ”værdiaftale”. Derfor er vi i Fanafdelingen forbløffede over, at man fra GFH’s side pludselig meddeler, at man udelukkende vil lave et ’statement’

 

Ikke enige, men tættere på hinanden

Det er meget uforståeligt, at det sker så sent i processen. Vi har arbejdet meget hårdt i lang tid for at nå et resultat. Gennem flere møder og udvekslinger, har vi faktisk nærmet os hinanden på nogle områder. Men vi synes dog stadig, der mangler noget indhold fx omkring beskyttelse af stadionnavn, generel transparens og flerklubssamarbejde samt indflydelse på evt. skifte af aktiemajoriteten. Og vi oplever, at de på visse punkter ikke vil give indrømmelser, der rækker videre, end det klubben allerede er forpligtet af ift. andre aftaler, praksis eller lovgivning.

Men det giver ikke mening at fortsætte den dialog, når nu præmissen om en bindende aftale er taget af bordet til fordel for et ’statement’, der ikke reelt forpligter klubben eller dens majoritetsejere.

 

Vi ønsker fortsat at forhandle

Vi er selvsagt parat til at komme tilbage til forhandlingsbordet, hvis der igen – som det har været grundlaget og forudsætningen hele tiden – er tale om en reel bindende aftale mellem minimum to parter. Det vil være det bedste for klubben og fans, hvis vi kan indgå en gensidig forpligtende aftale.

Bestyrelsen arbejder allerede ihærdigt på at kunne orientere yderligere om situationen og vil naturligvis orientere vores medlemmer, hvis der sker en ny udvikling.

Vi takker for jeres fortsatte støtte til vores arbejde.

De bedste hilsner
Bestyrelsen i Fanafdelingen


Se Fanafdelingens holdepunkter fra januar 2022

Se Fanafdelingen udmelding ang. det nye ejerskab fra november 2022

Skrevet af

Spred ordet