Nyt fra Fanrepræsentanten i en svær tid

Lad mig starte med konklusionen: Jeg har de sidste dage overvejet at trække mig som Fanrepræsentant. Jeg har stillet mig selv spørgsmålet, om det nytter, om min indsats er det hele værd.

Men jeg har på baggrund af dialog med Fanafdelingens formandskab og mit eget Brøndby-crew besluttet at fortsætte.

Så hvorfor den overvejelse? Vi står i en enorm krise. En tillidskrise indbyrdes mellem fans og mellem fans og ejere. Vi står i en identitetskrise, der skåret ind til benet handler om, hvad Brøndby er, og hvorfor Brøndby findes.

Hvad er vores vej frem nu – det er det helt store spørgsmål. Vi – og her mener jeg ejere, selskab, forening og os fans – står foran en række vejvalgsbeslutninger. Beslutninger, der kommer til at definere Brøndby de næste mange år. Jeg har været i tvivl, om jeg kan bidrage videre frem i denne proces. Den rolle jeg har er i sin natur ret speciel og dilemmafyldt. Sådan er det. Det har jeg selv valgt.

Jeg har siden sommeren 2022 arbejdet for en værdiaftale. En aftale mellem parterne, der forpligtede GFH, Brøndby og Fanafdelingen på en fælles fremtid for Brøndby. Måske naivt, men det har jeg gjort. Det er kernen i min rolle.

Jeg var helt central i opfindelsen af konceptet om en fælles gensidig forpligtende værdiaftale mellem Fanafdelingen, ejerskabet og klubben i et forsøg på at bygge en bro, en bro mellem fans og ejerskab og klub om fremtiden. En slags platform for at håndtere de udfordringer alle på forhånd kunne se, at GFH’s ejerskab ville skabe.

Jeg har arbejdet så hårdt, jeg kunne. Jeg har siddet i utallige møder, telefonsamtaler og sendt utallige beskeder og mails. Alt i et forsøg på at få enderne til at mødes og skabe et fælles fremadrettet perspektiv for Brøndby IF.

Min rolle som Fanrepræsentant er hele tiden at insistere på broen. Jeg har som bestyrelsesmedlem et ansvar for hele Brøndby. Et ansvar for at insistere på, at fremtiden for en moderne fodboldklub ikke kun udgøres af forretning men også af en forening og ikke mindst fans for hvem, klubben betyder så meget. Det må og skal være muligt i Brøndby at sikre selskabets værdiskabelse på den lange bane og samtidig sikre, at klubben er fast forankret hos forening, i lokalsamfund og hos fans. Det er en kerneværdi for Brøndby, som vi skal passe på. At finde den rette balance her er vejen ud af krisen.

For at finde den balance skal vi tale sammen på kryds og tværs, søge dialogen og styrken i kærligheden til Brøndby. Alle må hver især finde deres personlige svar og træffe deres vejvalg.

Mit er at blive. Og er i tæt dialog med alle parter om vejen frem.

Til sidst en opfordring om at opføre sig ordentligt. Lad nu være med at ryge i totterne på hinanden på stadion. Det giver ingen mening. Det gælder også på de sociale medier. Bare stop med den slags.

Tag gerne fat i mig hvis der er input og kommentarer og jeg stiller altid gerne op til et møde eller en øl i Hytten.

Claus Bjørn Billehøj 30. april 2023

Se også tidligere “Nyt fra Fanrepræsentanten”:

Nyt fra Fanrepræsentant Claus B. Billehøj ang. nyt ejerskab

Claus B. Billehøj: Et fælles ståsted

Claus B. Billehøj: Hvorfor har vi en Fanafdeling og en Fanrepræsentant?

Udmelding fra Fanrepræsentanten ang. honorar

Claus B. Billehøj: Den første tid

Skrevet af

Spred ordet